Affiliate Marketing : Τι είναι και πως λειτουργεί ;


Μάθετε τα πάντα και βγάλτε χρήματα μέσω του Affiliate Marketing.
Τι είναι , πως λειτουργεί , και πως να ξεκινήσετε μια συνεργασία με μια επιχείρηση Affiliate marketing !Για όλα αυτά επιλέξαμε μια παρουσίαση από ένα από τα μεγαλύτερα  Affiliate Δίκτυα στην Ελλάδα την Linkwise Affiliate Network.


Αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας και αποκτήστε χρήσιμες γνώσεις για όλες τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσετε στην συνέχεια  ...

Τί είναι το Affiliate Marketing;

Ποιος είναι ο Affiliate;

Affiliate Marketing Explained
Affiliate μπορεί να είναι οποιοσδήποτε (ιδιώτης ή εταιρεία) διατηρεί ιστοσελίδα από την οποία έχει τη δυνατότητα να στέλνει επισκέπτες μέσω links (banners ή text links) στη σελίδα του Διαφημιζόμενου. Affiliate επίσης μπορεί να είναι κάποιος που στέλνει επισκέπτες στον Διαφημιζόμενο μέσω Pay per Click (PPC) Campaigns που έχει δημιουργήσει στις μηχανές αναζήτησης, στο Facebook κλπ. Η πρόσφατη αύξηση ενδιαφέροντος για τα social media όπως το Facebook, το Twitter κ.α. έχει δημιουργήσει και έναν ακόμα τύπο affiliate, ο οποίος στέλνει επισκέπτες μέσω των σελίδων και λογαριασμών του στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
O Affiliate το κάνει αυτό με σκοπό να πληρωθεί από το Διαφημιζόμενο ένα προσυμφωνημένο ποσό ή προμήθεια εφόσον ο επισκέπτης που του στείλει πραγματοποιήσει την επιθυμητή ενέργεια (συνήθως αγορά). Το affiliate μοντέλο είναι τόσο απλό, που Affiliate μπορεί να τελικά να είναι μία ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών (price comparison), ένα site με πληροφορίες για ένα συγκεκριμένο θέμα, ένα forum, ένα blog ή ακόμα ένας ιδιώτης με σελίδα στο Facebook.

Ποιος είναι ο Διαφημιζόμενος;

Affiliate Marketing Explained
Διαφημιζόμενος μπορεί να είναι οποιαδήποτε εταιρεία διατηρεί ιστοσελίδα, όπου ο επισκέπτης/χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει κάποιου είδους συναλλαγή. Τις περισσότερες φορές μιλάμε για την ολοκλήρωση μιας αγοράς (σε αυτή την περίπτωση δηλαδή ο Διαφημιζόμενος διατηρεί ηλεκτρονικό κατάστημα/e-shop) αλλά η συναλλαγή αυτή μπορεί να αφορά και άλλες ενέργειες, όπως τη συμπλήρωση μιας φόρμας παραγγελιών, την εγγραφή του επισκέπτη στην ιστοσελίδα, την εισαγωγή του email του για την εγγραφή σε newsletter κ.α.



Πως δουλεύει

Πώς ακριβώς δουλεύει το δίκτυο και ποιά είναι η διαδικασία; Ας δούμε σχηματικά ένα παράδειγμα της λειτουργίας του "Linkwise Affiliate Network":

ΒΗΜΑ1
Στο "Linkwise Affiliate Network" εγγράφονται από τη μία οι Διαφημιζόμενοι και από την άλλη οι Affiliates.
ΒΗΜΑ2
Με την έγκριση της αίτησής σας, έχετε άμεση πρόσβαση σε όλα τα affiliate προγράμματα του δικτύου, τα διαθέσιμα δημιουργικά τους και φυσικά τις προμήθειες που προσφέρει το κάθε πρόγραμμα. Έτσι επιλέγετε όταν το θέλετε, τα δημιουργικά ή text links που ταιριάζουν στη σελίδα σας, το Facebook Page σας κ.ο.κ.
ΒΗΜΑ3
Από τη στιγμή που ο affiliate έχει ανεβάσει το δημιουργικό, ακολουθεί η εξής διαδικασία (στο παράδειγμα που ακολουθεί πρόκειται για banner που έχει τοποθετηθεί σε affiliate site και προωθεί επισκέπτες στη σελίδα ηλεκτρονικού καταστήματος):
ΒΗΜΑ4
Το δίκτυο σας πληρώνει για όσες πωλήσεις έχουν προκύψει από δικούς σας επισκέπτες.



Τύποι affiliates

Το affiliate μοντέλο συνεργασίας επιτρέπει την ανάπτυξη πολλών και διαφορετικών μεταξύ τους τύπων affiliate. Μπορεί να έχετε ειδικές γνώσεις PPC, μπορεί να γράφετε εξειδικευμένο content για website ή blog, ή απλά να έχετε μεγάλο κύκλο φίλων και followers στα social media. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει τρόπος να αξιοποιήσετε τις γνώσεις ή το traffic σας μέσω του affiliate marketing.

Οι βασικότεροι (αλλά όχι οι μοναδικοί) τύποι affiliates είναι οι εξής:














Θέλω να γίνω Affiliate

Θέλετε να εγγραφείτε στο Linkwise Affiliate Network; Πατήστε το κουμπί, συμπληρώστε την 

online φόρμα και ξεκινήστε να κερδίζετε σήμερα!  Κάντε κλικ εδώ




....................
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ